Balance Food Făină de amarant 500 g

Ofertele pentru produsul

 

Balance Food Făină de amarant 500 g

7,80 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
balancefood.ro
Descrierea produsului
Făina din semințe de amarant cu valori de conținut extrem de bune poate fi o alternativă excelentă la făina de grâu într-o dietă fără gluten. Datorită gustului său caracteristic, merită să adăugați 10-30% pe lângă alte făini atunci când faceți aluaturi diferite. Poate fi utilizat într-o varietate de prăjituri, produse de patiserie savuroase și dulci, precum și pentru îngroșare. A fost unul dintre alimentele definitorii ale culturii aztece și incașe antice. Popularitatea sa în America Centrală și de Sud este neîntreruptă și în zilele noastre, se cultivă mai multe soiuri și se consumă alimente obținute din semințele minuscule. Amarantul este denumit și cereală falsă, deoarece conținutul și capacitatea de utilizare a acestuia sunt foarte similare cu cele ale cerealelor, dar, din punct de vedere botanic, este o plantă dicotiledonată aparținând familiei porcine. Numele său provine de la cuvântul grecesc Amaranth, care înseamnă „floare care nu se ofilește. La mijlocul anilor '70, a devenit cunoscut la nivel mondial datorită activității unui cercetător american, John Robson. El a observat și a început să cerceteze parametrii excelenți ai conținutului seminței, apoi a sugerat și aclimatizarea americană. În acea perioadă, cercetătorii de la Institutul Rodale din Statele Unite au colectat și au crescut multe soiuri, dezvoltând modalități de a le folosi în industria alimentară. În următorii zece ani, amarantul a ajuns în multe părți ale lumii, inclusiv în Ungaria. În jurul anului 1985, au început să se ocupe de aclimatizarea ei în Ungaria. Este recomandat pentru dietele vegetariene și vegane datorită conținutului ridicat de proteine ?și fier, poate fi consumat și de persoanele sensibile la gluten. Dezavantajul său este că conține mai multe substanțe antinutritive care reduc digestibilitatea proteinelor, dar acestea pot fi reduse aproape complet prin tratament termic. Recomandare de utilizare a făinii de amarant Soiul cu coajă galbenă, precum porumbul, este potrivit pentru popping și extrudare, produsul obținut în acest fel este o alegere excelentă pentru muesli de dimineață, în supele cremă. Făina poate fi folosită în paste în proporție de 10-30% în loc de făina de grâu. Utilizarea sa peste acest procent nu este recomandată datorită gustului caracteristic. Gătit, condimentat, este potrivit pentru garnitură, umplutură, pesmet. De asemenea, servește ca ingredient în multe dulciuri. Greutate netă: 500 g Ingrediente: Făină de amarant Locul de origine: EU Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs: - Energie: 1145 kJ / 269,5 kcal - Grăsimi: 16 g - din care acizi grași saturați: 1,5 g - Carbohidrați: 2 g - din care zaharuri: 0,2 g - Proteine: 25,8 g - Fibre: 38 g - Sare: 0 g Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.